top of page

הצטרפת כבר לקבוצת הבצקים החדשה בווטסאפ?

בקבוצת "בצקים עם הקירח" אפשר להתייעץ איתי על כל בצק בזמן אמת ולקבל עדכונים על מתכונים חדשים שעולים בבלוג.

לכניסה לקבוצה לחצו

אופים דירגו - אלה 11 המיקסרים הטובים ביותר

מיקסר ורוד על שיש

אני אגלה לכם עכשיו - אין מיקסר מושלם (נכון, יש אחד שקיבל דירוג מאוד מאוד גבוה אבל הוא גם די יקר).


אבל לפני הדירוגים תבינו, קשה לבחור מיקסר שמתאים לבצק. זאת אמירה שאני שומע שוב ושוב מאופים, ולא רק אופים מתחילים. גם האופים הכי מנוסים ומקצועיים שאני מכיר מסתבכים באתגר הזה.

למה זה קורה? תחשבו רגע איפה אנחנו מקבלים את המידע שעל בסיסו אנחנו מחליטים איזה מיקסר לקנות:

  • מבחן מיקסרים: כתבה בערוץ תקשורת, לרוב כתבה ממומנת, שאליה מביאים כמה אופים מקצוענים וכמה דגמים של מותגים שונים. אלו לרוב דגמי הדגל של המותג ואלו מכשירים שיצאו הרגע מהניילון לבדיקה שלא מייצגת בשום אופן עבודה יומיומית עם סוגים שונים של בצק.

  • השוואת מפרטים: אנחנו יכולים לבדוק עד מחר את ההבדל בין דגם לדגם עם 1,400 וואט או 0.19 כוח סוס, קערת 5 ליטר או 7 ליטר, מלוש ספירלי, נירוסטה, טפלון או סיליקון, 5 דרגות מהירות או 7 דרגות מהירות. בסוף - זה לא אומר כלום. מנוע חלש על קערה קטנה יכול לעשות עבודה טובה יותר מאשר מנוע חזק על קערה גדולה. מלוש שלא בנוי בצורה טובה מספיק לא ילוש טוב את הבצק ולא משנה כמה המנוע חזק. בשורה התחתונה, המפרט לא באמת אומר לכם משהו פרקטי על הביצועים של המיקסר.

  • התייעצות עם המוכר: רוב המוכרים בחנויות למוצרי חשמל לא עבדו מעולם עם בצק, בטח שלא ניסו בעצמם את כל הדגמים שהם יודעים למכור. הם אנשי מכירות, הם יודעים לדקלם את מה שכתוב בברושור של כל דגם (אגב הסעיף הקודם). הם ידעו להגיד לכם מה המכשיר אמור לעשות אבל שוב, זאת לא אינדיקציה ליכולות האמיתיות שלו.


לכן הרצתי סקר אופים

רק הניסיון האמיתי, היומיומי, האותנטי של אופים שעובדים עם בצק - יתן לכם אינדיקציה טובה לבחירת המיקסר המתאים לכם.


כך ביצעת את הסקר:

ביקשתי מ-200 אופות ואופים לדרג את המיקסר שלהם, זה שהם בחרו (ולא שלחו להם במתנה כדי לייצר תוכן שיווקי), זה שהם עובדים איתו יום יום במשך שנים, לשים בו בצקים שונים ויודעים מה הגבולות שלו.

כל אופה דירג את המיקסר שלו לפי 7 פרמטרים שונים שכולם קשורים לעבודה עם בצק: שביעות רצון כללית, יכולת פיתוח גלוטן, לישת בצק רטוב ודביק, לישת בצק יבש, לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה, נוחות הפעלה, נוחות הניקיון.

לכל פרמטר יכלו לתת דירוג בין 1-4

סך הכל דורגו 30 דגמים שונים מתוכם בחרתי את 11 הדגמים הנפוצים ביותר שעליהם היה לי המידע הרב ביותר.


ואלו התוצאות

התפלגות מותגי מיקסרים
התפלגות המותגים שדורגו בסקר

4 המותגים הנפוצים ביותר הם:

  1. קנווד

  2. קיצ'נאייד

  3. דאבו

  4. אנקרסרום










ממוצע דירוג מותגי מיקסרים
ממוצע הדירוג של כל מותג מ-4 המובילים בסקר

הדירוג הממוצע למותגים: (שימו לב שאין כאן התייחסות לדגם ספציפי)











דירוג המיקסרים הטובים ביותר לפי דירוג 200 אופים

במקום ה-11

Kenwood kMix

Kenwood kMix
מתוך אתר ברימאג

מספר מדרגים: 10

מחיר קנייה ממוצע: 1,320 ש"ח

ציון משוקלל: 67


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 2.8

יכולת פיתוח גלוטן: 2.9

לישת בצק רטוב ודביק: 2.6

לישת בצק יבש: 2

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 1.8

נוחות הפעלה: 3.3

נוחות ניקיון: 3.3


המלצות וביקורות למיקסר מדגם Kenwood kMix

יתרונות עיקריים: זול | נותן מענה בסיסי ביותר | טוב לשימוש קליל | מעולה להקצפה ובלילות


חסרונות עיקריים: מתקשה ומתאמץ בקילו קמח | מתקשה להטמיע שומן בבצק | לא מסוגל ללוש בצק לאורך זמן ועל יותר ממהירות 1 | חלש | וו הלישה לא מגיע עד תחתית הקערה | קמח נשאר ולא תמיד נילוש לבצק | חלקים לא עמידים במיוחד | המקציף מתפרק | מתחמם מהר | רועש | מקפץ | בצק מטפס על הוו



 


במקום ה-10

KITCHENAID ARTISAN

KITCHENAID ARTISAN
מתוך אתר ניופאן

מספר מדרגים: 27

מחיר קנייה ממוצע: 1,870 ש"ח

ציון משוקלל: 70


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 2.8

יכולת פיתוח גלוטן: 2.8

לישת בצק רטוב ודביק: 2.8

לישת בצק יבש: 2.5

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 2.2

נוחות הפעלה: 3.2

נוחות ניקיון: 3.2


המלצות וביקורות למיקסר מדגם KITCHENAID ARTISAN

יתרונות עיקריים: יפה | חתיך | נראה טוב על השיש | עמיד לאורך שנים | קל לניקוי | פשוט לתפעול | מעולה ביותר לעוגות והקצפות ולבצקים רטובים מאוד | קל למצוא ולהזמין חלקי חילוף ותוספים מקוריים/חיקויים


חסרונות עיקריים: הבצק מתחמם מהר | לא מתמודד עם בצקים בהידרציה גבוהה | מתקשה בבצקים יבשים | מתקשה ללוש בצק גדול יותר מקילו קמח | המנוע מתחמם מהר | במהלך הלישה הבצק מטפס על המלוש ונכנס למנגנון | קשה לשחרר את הקערה לאחר הלישה | רועש | מייצר רעשי חריקה | רוקד | לעיתים צריך לעזור לו ולהרים את הקערה כדי שהמלוש יגיע לתחתית הקערה



 

במקום ה-9

KITCHENAID CLASSIC

KITCHENAID CLASSIC
מתוך אתר ניופאן

מספר מדרגים: 6

מחיר קנייה ממוצע: 1,230 ש"ח

ציון משוקלל: 73


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 2.8

יכולת פיתוח גלוטן: 2.8

לישת בצק רטוב ודביק: 3

לישת בצק יבש: 2.7

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 2.5

נוחות הפעלה: 3.5

נוחות ניקיון: 3


המלצות וביקורות למיקסר מדגם KITCHENAID CLASSIC

יתרונות עיקריים: קל לניקוי | פשוט לתפעול | טוב בהקצפות


חסרונות עיקריים: מתקשה לפתח גלוטן | הבצק מתחמם מהר | לא מתמודד עם בצקים בהידרציה גבוהה | מתקשה בבצקים יבשים | מתקשה ללוש בצק גדול יותר מקילו קמח | המנוע מתחמם מהר | רועש | מייצר רעשי חריקה | רוקד



 


במקום ה-8

Kenwood Chef XL KVL8302S

Kenwood Chef XL KVL8302S
מתוך אתר ברימאג

מספר מדרגים: 5

מחיר קנייה ממוצע: 2,740 ש"ח

ציון משוקלל: 74


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 2.8

יכולת פיתוח גלוטן: 3

לישת בצק רטוב ודביק: 2.8

לישת בצק יבש: 2.8

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 2.8

נוחות הפעלה: 2.8

נוחות ניקיון: 3.6


המלצות וביקורות למיקסר מדגם Kenwood Chef XL KVL8302S

יתרונות עיקריים: מנוע חזק | קערה גדולה וגבוהה שיכולה להכיל בצק של יותר מקילו וחצי קמח


חסרונות עיקריים: רועש | הווים לא מגיעים לפינות וצריך להרים את הקערה מדי פעם | זז מעט בעבודה עם בצק גדול | לא יודע לעבוד עם כמויות קטנות



 

במקום ה-7

Kenwood Major

Kenwood Major
מתוך אתר ברימאג

כמות מדרגים: 14

מחיר קנייה ממוצע: 1,880 ש"ח

ציון משוקלל: 77


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 3.2

יכולת פיתוח גלוטן: 2.9

לישת בצק רטוב ודביק: 2.9

לישת בצק יבש: 2.9

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3.2

נוחות הפעלה: 3.4

נוחות ניקיון: 3.1


המלצות וביקורות למיקסר מדגם Kenwood Major

יתרונות עיקריים: סוס עבודה | מחזיק במשך שנים | לש מצוין | מקציף מעולה | קערה גדולה וגבוהה שהמסה לא יוצאת ממנה | מנוע חזק


חסרונות עיקריים: רועש | אין ידית לקערה | זז תוך כדי לישה ממושכת | בהידרציות גבוהות ונמוכות בעיקר מערבב את החומרים ומתקשה לפתח גלוטן | לא מתאים לכמויות קטנות | הוו לא מגיע לתחתית



 

במקום ה-6

DAVO PRO DSM5240

DAVO PRO DSM5240
מתוך אתר OIG

כמות מדרגים: 4

מחיר קנייה ממוצע: 1,880 ש"ח

ציון משוקלל: 78


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 3

יכולת פיתוח גלוטן: 3

לישת בצק רטוב ודביק: 2.5

לישת בצק יבש: 3.3

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3.3

נוחות הפעלה: 3.5

נוחות ניקיון: 3.3


המלצות וביקורות למיקסר מדגם DAVO PRO DSM5240

יתרונות עיקריים: מחיר זול | איכות ביחס למחיר | יציב מאוד אבל לא כבד מדי | קל לניקוי | מנוע חזק | שקט | יש טיימר | עובד מעולה


חסרונות עיקריים: וו הלישה לא מגיע עד תחתית הקערה | בבצקים של קילו קמח ומעלה הבצק מטפס למנגנון



 

במקום ה-5

Kenwood Chef XL KVL4102S


Kenwood Chef XL KVL4102S
מתוך אתר ברימאג

כמות מדרגים: 12

מחיר קנייה ממוצע: 1,600 ש"ח

ציון משוקלל: 79


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 3

יכולת פיתוח גלוטן: 3.2

לישת בצק רטוב ודביק: 2.7

לישת בצק יבש: 2.8

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3.3

נוחות הפעלה: 3.5

נוחות ניקיון: 3.5


המלצות וביקורות למיקסר מדגם Kenwood Chef XL KVL4102S

יתרונות עיקריים: סוס עבודה | מחיר זול | מתמודד עם כמות בצק גדולה | קערה גדולה וגבוהה | נוח לתפעול | חזק ויציב


חסרונות עיקריים: רועש | לא מגיע לתחתית הקערה | לא מצליח להתמודד עם 2 קילו קמח | לא מתאים לכמויות קטנות



 

במקום ה-4

ANKARSRUM 6230


ANKARSRUM 6230
מתוך אתר OIG

כמות מדרגים: 13

מחיר קנייה ממוצע: 3,190 ש"ח

ציון משוקלל: 79


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 2.9

יכולת פיתוח גלוטן: 3.2

לישת בצק רטוב ודביק: 3.2

לישת בצק יבש: 2.8

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3.5

נוחות הפעלה: 3.2

נוחות ניקיון: 3.2


המלצות וביקורות למיקסר מדגם ANKARSRUM 6230

יתרונות עיקריים: שקט | גדול מאוד | עמיד | שיטת לישה ייחודית | לא מחמם את הבצק | לישת בצק רטוב | עוצמתי | לא זז סנטימטר במהלך הלישה | מתמודד בקלות עם כמויות גדולות של בצק | אפשר לגעת בבצק תוך כדי הלישה ולהרגיש אותו | אפשר ללוש בו בצקים גדולים ברצף מבלי שיתחמם


חסרונות עיקריים: לא קל לתפעול למי שלא מבין | מפתח גלוטן לאט | לא מתאים לבצקים יבשים | מתאים בעיקר לבצק לחם ב-75% הידרציה | לא מתמודד טוב עם בצק פריך | מתקשה בהוספת נוזלים במהלך הלישה | מתקשה בהקצפה | מתאים בעיקר לבצק ופחות להקצפות | טיימר מעצבן | מרגיש שצריך לעבוד בשבילו



 

במקום ה-3

KITCHENAID KSM7580/5KSM7591


KITCHENAID KSM7580
מתוך אתר ניופאן

כמות מדרגים: 5

מחיר קנייה ממוצע: 3,000 ש"ח

ציון משוקלל: 82


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 2.8

יכולת פיתוח גלוטן: 3.4

לישת בצק רטוב ודביק: 3

לישת בצק יבש: 3.2

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3

נוחות הפעלה: 3.6

נוחות ניקיון: 4


המלצות וביקורות למיקסר מדגם KITCHENAID KSM7580 או 5KSM7591

יתרונות עיקריים: מנוע עוצמתי | קערה גדולה | לישה מצוינת | יציב | עמיד | נגיש ונוח | מקציף מעולה | חתיך


חסרונות עיקריים: מתקשה לעבוד עם כמויות קטנות | רועש | פחות מתאים לבצקים רטובים



 

במקום ה-2

DAVO PRO DSM5740


DAVO PRO DSM5740
מתוך אתר OIG

כמות מדרגים: 6

מחיר קנייה ממוצע: 2,990 ש"ח

ציון משוקלל: 87


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 3.5

יכולת פיתוח גלוטן: 3.6

לישת בצק רטוב ודביק: 3.6

לישת בצק יבש: 3

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3.6

נוחות הפעלה: 3.3

נוחות ניקיון: 3.8


המלצות וביקורות למיקסר מדגם DAVO PRO DSM5740

יתרונות עיקריים: לישה מצוינת | פיתוח גלוטן מעולה | לרוב אין צורך בהמשך קיפולים או לישה ידנית | עוצמתי | יציב מאוד | לא מתחמם | עובד מעולה עם כמויות גדולות


חסרונות עיקריים: מתקשה בהקצפות קטנות | הכפתור שמרימים איתו את המיקסר עדין מדי ועלול להישבר | קושי בניקוי חריצים



 

במקום ה-1

DAVO PRO DSM5750


DAVO PRO DSM5750
מתוך אתר OIG

כמות מדרגים: 7

מחיר קנייה ממוצע: 3,160 ש"ח

ציון משוקלל: 95


דירוג (בין 1-4)

שביעות רצון כללית: 3.9

יכולת פיתוח גלוטן: 3.7

לישת בצק רטוב ודביק: 3.9

לישת בצק יבש: 3.8

לישה ארוכה של 12 דקות ומעלה: 3.8

נוחות הפעלה: 3.7

נוחות ניקיון: 3.7


המלצות וביקורות למיקסר מדגם DAVO PRO DSM5750

יתרונות עיקריים: שקט | מתמודד יפה עם מגוון של בצקים וקרמים | עוצמתי | יכולת הטמעה של שומן במהלך הלישה | לא מחמם את הבצק | לא מתחמם | הקצפה מעולה ויציבה


חסרונות עיקריים: יקר | מתקשה בהקצפות קטנות | לא נוח להוסיף מצרכים תוך כדי לישה



 

סדנאות אפייה מומלצות

bottom of page