top of page

הצטרפת כבר לקבוצת הבצקים החדשה בווטסאפ?

בקבוצת "בצקים עם הקירח" אפשר להתייעץ איתי על כל בצק בזמן אמת ולקבל עדכונים על מתכונים חדשים שעולים בבלוג.

לכניסה לקבוצה לחצו

מחשבון בצק | חישוב קמח לפי גודל תבנית

במחשבון הבא ניתן להכניס את מידות התבנית שלכם ולקבל את משקל הקמח המומלץ לבצק בתבנית הזאת.


חשוב!

כל תבנית וכל בצק צריכים התאמה אישית כדי להגיע למידה המדויקת ולכן התוצאה שתקבלו כאן היא תוצאה ראשונית שאיתה מומלץ להתחיל. אחרי אפייה אחת תבינו אם צריך להגדיל או להקטין את הכמות בבצק הספציפי הזה.


איך מודדים תבנית משופעת?

תבניות לחם רבות מאופינות במעין צורת טרפז, כלומר שהרוחב התחתון קצר יותר מהרוחב העליון (התבנית למעשה נפתחת ככל שהיא עולה). כדי למדוד את הרוחב במקרה הזה מודדים את רוחב התבנית במרכז הגובה שלה כדי לקבל משהו באמצע שבין ה"קצר" ל"ארוך".

אופציה נוספת היא ממש למדוד את הרוחב הקצר, למדוד את הרוחב הארוך ולעשות ממוצע בין שניהם.

את האורך והעומק מודדים כרגיל.


 

לחם

כשמתכננים לאפות לחם בתבנית חדשה, חשוב לבצע התאמת כמויות הבצק לתבנית, זהו שלב קריטי להצלחה. פעמים רבות קשה לדעת כמה בצק צריך לכל תבנית, וכאן נכנס לתמונה מחשבון בצק שימושי שמספק פתרון פשוט ומהיר. אם תהיתם איך להתאים את הבצק שלכם לתבנית חדשה או שונה מהמתכון המקורי, חשוב להבין את הקשר בין נפח התבנית למשקל החומרים, במיוחד הקמח. באמצעות שימוש ב-מחשבון קמח או מחשבון בצק, תוכלו להמיר בקלות את הכמויות הנדרשות, ולוודא שהתוצאה הסופית תהיה מדויקת ומושלמת.

אחד האתגרים המרכזיים באפייה הוא חישוב הכמויות המדויקות, ובייחוד היכולת לדעת איך לחשב משקל קמח נכון לכל גודל תבנית. התאמת המתכון יכולה להיות פשוטה יותר באמצעות כלי עזר כמו מחשבון בצק, שמאפשר לחשב במהירות את הכמויות המדויקות לפי נפח התבנית וגודל המתכון המקורי. לדוגמה, אם אתם רוצים לדעת כמה בצק להכין לתבנית עגולה, מלבנית או אחרת, המחשבון יסייע לכם להתאים את המתכון כך שתקבלו תוצאה מושלמת בכל פעם. כך תדעו בדיוק איך לשנות מתכונים בצורה מקצועית, מבלי לפגוע במרקם או בטעם.

Comments


סדנאות אפייה מומלצות

bottom of page