top of page

הצטרפת כבר לקבוצת הבצקים החדשה בווטסאפ?

בקבוצת "בצקים עם הקירח" אפשר להתייעץ איתי על כל בצק בזמן אמת ולקבל עדכונים על מתכונים חדשים שעולים בבלוג.

לכניסה לקבוצה לחצו

חלות דובשנית עם ריח משוגע


מה הסיפור:

האמת, אני לא משוגע על דובשניות. המרקם היבש והטעם התעשייתי לא עושים לי את זה. אבל הריח הזה של דבש ותבלינים (או במקרה של דובשניות קנויות - תמצית בטעם דבש) איכשהו מעלה לכולנו זכרונות ילדות. אז חשבתי - איך אפשר להחליף את המרקם היבש והטעם התעשייתי במרקם טרי ורך וטעם של בית?

בקיצור - קבלו מתכון חדש לחלות דובשנית שיעשו לכם ריח משוגע (!) בבית ויככבו על שולחן החג שלכם.

למרות שכתובות פה גם מידות אוניברסליות, אני ממליץ בחום (של 180 מעלות) לעבוד עם משקל ולהיצמד למידות המדויקות.

מצרכים לבצק חלה דובשנית

מה צריך (ל-2 חלות):

500 גר' (3.5 כוסות) קמח לבן

150 גר' (כוס וכף) קמח כוסמין

4.5 כפיות שמרים יבשים

50 גר' (1/4 כוס) סוכר חום כהה

1.5 כפיות קינמון

0.5 כפית אבקת ציפורן

0.5 כפית אבקת ג'ינג'ר

10 גר' (1 כפית) מלח

60 גר' (1/3 כוס) שמן

100 גר' (1/3 כוס) דבש

250 גר' (1 כוס + כף) מים קרירים


מה לעשות:

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל היבשים ללא המלח, רק לאחר הערבוב מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.

  2. יוצרים גומה עמוקה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את כל הנוזלים - שמן, דבש ומים. מומלץ להתחיל עם השמן כדי לשמן את הכוס לפני שמודדים בה את הדבש.

  3. מערבבים עם כף עד שכל החומרים מתגבשים ואפשר להתחיל ללוש.

  4. לשים ביד או במיקסר על מהירות נמוכה במשך 10 דקות. אם לשים ביד, יש להקפיד בכל פעם למתוח את הבצק ולקפל, למתוח ולקפל. כדי שתצא לנו חלה אוורירית אנחנו חייבים להשקיע את הזמן בלישה טובה כדי לבנות את רשת הגלוטן בבצק.

  5. מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה. מכסים את הקערה במגבת או בניילון ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק - כשעה עד שעה וחצי.

  6. מוציאים את האוויר מהבצק (באגרוף למרכז הבצק - תנועה ששווה לצלם בבומרנג ולתייג אותי dabaldbaker@), מעבירים אותו למשטח ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.

  7. כל חלק מעצבים לחלה בצורה שבא לכם ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה וטיפה קמח.

  8. מכסים את החלות במגבת ומתפיחים על להכפלת הנפח - בין 30-45 דקות. בינתיים מחממים תנור על 180 מעלות עם תבנית קטנה ריקה בתחתית.

  9. רגע לפני האפייה מברישים את החלות בביצה, שופכים כוס מים בתבנית הלוהטת שבתנור ומכניסים את החלות. אופים כ-20 דקות.

  10. מצננים את החלות על רשת ומכסים במגבת כדי שתצאנה רכות רכות.







סדנאות אפייה מומלצות

bottom of page